dyson-v8-vs-v10

Dyson V8 vs V10 review

Dyson is al lang de koning van de draadloze steelstofzuiger, eigenlijk al sinds de introductie van de DC16 in 2006 De geschiedenis van Dyson kenmerkt zich door innovatie en design. Gelukkig zijn draadloze stofzuigers in de loop der jaren sterk verbeterd, waarbij Dyson voorop liep als het gaat om innovatieve technologie. In dit artikel kijken we naar twee draadloze stofzuigers van de Dyson-familie: de V8 en de V10. Lees verder terwijl we alle functies en voordelen in deze Dyson V8 vs V10 vergelijken.

dyson-v8-vs-v10-vergelijking

Vergelijking Dyson V8 vs V10Dyson V8 draadloosDyson V10 draadloos
Batterijduur40 minuten60 minuten
Oplaadtijd5 uur3,5 uur
Gewicht2,61 kg2,68 kg
Volume opvangbak0,54 liter0,76 liter
Type borstelsDirect driveDirect drive
PrijzenBekijk hierBekijk hier

Dyson V8 specificaties en kenmerken

Dyson heeft de V8 draadloze stofzuiger in 2016 uitgebracht als een verbeterde versie van de V6. Het heeft een looptijd van 40 minuten, wat twee keer zo lang is als de V6. Het heeft ook een grotere stofcapaciteit, krachtigere zuigkracht en stillere werking. Zelfs met de release van de V10 is de Dyson V8 nog steeds een uitstekende stofzuiger die al je reinigingsbehoeften aankan. Het werkt net zo goed op tapijt als op harde vloeren, en het heeft een breed scala aan opzetstukken waarmee je moeilijk bereikbare plaatsen, zoals trappen, plafonds en onder lage meubels, toch kunt reinigen. De Dyson V8 is ook goedkoper dan de latere modellen, dus het is een geweldige keuze als u op zoek bent naar Dyson-kracht en prestaties tegen een betaalbare prijs.

 • Looptijd 40 minuten
 • Grote opvangbak van 0,56 liter
 • Krachtige zuigkracht op tapijt en harde vloeren
 • Breed scala aan opzetstukken
 • Beste prijs/kwaliteit verhouding

Dyson V10 specificaties en kenmerken

Dyson heeft de V10 draadloze stofzuiger in 2018 uitgebracht als een verbeterde versie van de V8. Om te beginnen is de batterijduur 50% langer dan de V8, waardoor je ongeveer 60 minuten kunt stofzuigen met een volle accu. Er zijn drie verschillende vermogensinstellingen op de V10 en je krijgt 60 minuten schoonmaaktijd op de lage stand, 30 minuten op de gemiddelde stand, terwijl de MAX-instelling je maar ongeveer 10 minuten geeft. De MAX-instelling geeft je maar liefst 151 Air Watt aan vermogen, en zou alleen in extreem rommelige situaties moeten worden gebruikt. De looptijd neemt af als de gemotoriseerde reinigingskop is bevestigd. Andere verbeteringen zijn een grotere stofbak, een wasbaar HEPA-filter en een gestroomlijnd ontwerp dat zorgt voor een betere zuigkracht.

 • Looptijd 60 minuten
 • Grote opvangbak van 0,76 liter
 • Krachtige zuigkracht op tapijt en harde vloeren
 • 3 instelbare programma’s
 • Breed scala aan opzetstukken
 • Nieuwer dan de V8

Welke typen en modellen Dyson V8 en V10 zijn verkrijgbaar?

V8: Absolute, Absolute Pro, Motorhead, Parquet en Fluffy+

De Dyson V8 is verkrijgbaar in 5 verschillende modellen. Ze komen allemaal met vergelijkbare hulpmiddelen en bijlagen, maar er zijn enkele verschillen waar je op moet letten. Alle 5 de modellen worden geleverd met de volgende gereedschappen en accessoires – direct drive cleaner head, quick-release mini motorhead tool, combinatietool, spleetgereedschap, docking station en lader.

De Fluffy+ versie is het beste voor huizen met huisdieren, hoewel dit model het minste aantal extra’s heeft. Er wordt geen zachte rollerreiniger bijgeleverd, hoewel deze indien gewenst afzonderlijk kan worden gekocht. De zachte rollerkop wordt meegeleverd met de modellen Total Clean en Absolute. De Absolute en Fluffly+ modellen worden geleverd met de quick-release mini-zachte stofborstel, terwijl de Total Clean dat niet doet. De Total Clean wordt echter geleverd met de quick-release up-top adapter, het quick-release flexi spleetgereedschap en een handige gereedschapstas om al uw bijlagen op te bergen. Alle gereedschappen en bijlagen van Dyson kunnen afzonderlijk worden gekocht.

V10: Absolute, Absolute Pro en Motorhead

De Dyson V10 is verkrijgbaar in drie verschillende modellen, Absolute, Absolute Pro en Motorhead. Ze komen allemaal met soortgelijke tools als hun V8-tegenhangers, maar er zijn een paar verschillen die we zullen bespreken. Alle drie van deze Dyson V10-modellen worden geleverd met de volgende gereedschappen en accessoires – reinigingskop met directe aandrijving, gemotoriseerd gereedschap, combinatiegereedschap, spleetgereedschap, dockingstation en lader.

Alle Dyson-gereedschappen en hulpstukken kunnen afzonderlijk worden gekocht.

Dyson V8 vs V10 stick vacuum comparison review - parts and accessories

Dyson V8 vs V10: het design

Het ontwerp van alle twee de stofzuigers is redelijk vergelijkbaar en ze zijn allemaal ongeveer even groot en hetzelfde. De V8 is de lichtste en de V10 is de zwaarste, maar we hebben het alleen over een verschil van enkele honderden grammen.

Het belangrijkste ontwerpverschil in de V8 ten opzichte van de V10 modellen is dat de stofbak in een rechte hoek ten opzichte van de stofzuiger zit en uitsteekt. In de V10 is de stofbak gestroomlijnd en staat verticaal boven de vacuümstang. Dit zorgt voor een grotere stofbak en helpt ook de zuigkracht en kracht te verhogen dankzij de verbeterde luchtstroom.

Alle twee de stofzuigers hebben een trigger om ze te bedienen, en dit is echt een geweldige functie die de levensduur van de batterij spaart. Zodra je de trekker loslaat, stopt het vacuüm met werken, wat handig is voor het verplaatsen tussen kamers of trappen op en af gaan.

De Dyson V8 en V10 hebben allemaal een quick release-functie, die het gemakkelijker en sneller maakt om te wisselen tussen gereedschap en accessoires. Vorige Dyson draadloze steelstofzuigers, zoals de Dyson V6, hebben deze functie niet.

Dyson V8 vs V10: Grootte en gewicht

Er is niet veel verschil in de grootte en het gewicht van elk Dyson-model. De V8 is de kortste op 1,24 meter en de V10 meet 1,25 meter, wat betekent dat er een verschil is van slechts 5 millimeter tussen de twee

Het gewicht van de twee stofzuigers volgt hetzelfde patroon. De V8 is de lichtste op 2,61 kg en de V10 is 2,68 kg.

Het is logisch dat de V8 de kortste en lichtste is en de V10 de zwaarste en de langste. Er is meer technologie gebundeld in de nieuwe versie, dus het vergroten van de grootte en het gewicht is onvermijdelijk.

Dyson V8 vs V10: Kracht en prestaties

Draadloze accu’s van Dyon worden aangedreven door de digitale motor van Dyson en elke versie van de stofzuiger heeft zijn eigen motor. De Dyson digitale motor V8 voedt de V8, en dan is er de digitale motor V10. Elke nieuwe motor brengt meer kracht in het vacuüm en in combinatie met een beter ontwerp en verbeterde batterijtechnologie is elk nieuw model een enorme verbetering ten opzichte van het vorige.

De Air Watts geproduceerd door de Dyson V8 is bijvoorbeeld 115 bij gebruik in de MAX-modus. Dit neemt toe tot 150 Air Watt in de Dyson V10. Dit is een enorme toename ten opzichte van de Dyson V6 die 100 lucht Watt produceert en nog steeds een krachtig vacuüm op zich is.

Om dat in context te plaatsen, het krachtigste snoervacuüm dat Dyson produceert, is de Dyson Light Ball, die 245 lucht Watt produceert. Dat een draadloze steelstofzuiger in de buurt komt van dat is een prestatie van geweldige techniek.

Dysons cyclonische technologie onderscheidt zich van zijn concurrenten, waarbij de middelpuntvliedende kracht letterlijk het vuil van de vloer in de vuilnisbak gooit. De V8 heeft vijftien cyclonen gerangschikt in twee lagen, terwijl de V10 veertien cyclonen heeft. De V10 heeft minder cyclonen nodig dankzij het gestroomlijnde ontwerp en de krachtigere motor.

V8 vs V10 Dyson vacuum cleaner heads

Dyson V8 vs V10: Technologie

Allebij de draadloze Dyson-stofzuigers hebben dezelfde technologie. De trigger-schakelaar is een functie die ze delen, samen met HEPA-filtratie van de hele machine. Ze kunnen allemaal worden omgezet in een handstofzuiger en de accessoires en gereedschappen zijn eenvoudig uitwisselbaar. De Dyson V10 heeft een aantal verbeteringen ten opzichte van de V8, zoals een kleinere en langer werkende batterij, drie vermogensmodus in plaats van twee, en een gestroomlijnd ontwerp dat de efficiëntie en zuigkracht verhoogt. Het is ook gemakkelijker om de vuilnisbak te legen met een eenvoudig point & shoot-mechanisme. De nieuwe functies van de V10 zijn allemaal ontworpen om de zuigkracht te vergroten en de levensduur van de batterij te verlengen.

Dyson V8 vs V10: Batterijduur en oplaadtijd

De Dyson V8 en V10 hebben allebei een oplaadbare lithium-ionbatterij. De batterij in de V10 is een zevencellige nikkel-kobalt-aluminium batterij, die in feite een beter presterende en langer durende lithium-ionbatterij is. Dyson geeft aan dat de nieuwe batterijen in de V10 tot vijftien jaar meegaan, terwijl de batterij in de V8 is ontworpen om slechts twee jaar mee te gaan.

De batterij kan niet uit het vacuüm worden verwijderd en wordt opgeladen door het vacuüm in het laadstation te plaatsen. Het laadstation kan aan de muur worden gemonteerd om ruimte te besparen en kan in een kast worden geplaatst zodat deze uit het zicht is. De Dyson V8-batterij gaat tot 40 minuten mee bij gebruik in de standaardmodus, en vermindert tot 7 minuten bij gebruik in de MAX-modus. Het duurt 5 uur voordat de batterij volledig leeg is.

BatterijduurDyson V8 draadloosDyson V10 draadloos
Standaard modus40 minuten60 minuten
Max/Boost modus7 minuten8 minuten
Oplaadtijd5 uur3,5 uur

De V10-batterij heeft de kortste tijd nodig om volledig op te laden. Het duurt slechts 3,5 uur, wat een groot verschil is. U krijgt ook een langere reinigingstijd van maximaal 60 minuten bij gebruik in de modus Laag, 30 minuten bij gebruik in de modus Gemiddeld en ongeveer 8 minuten reinigingstijd bij gebruik in de modus MAX. 

Dyson V8 vs V10: capaciteit opvangbak

De stofcapaciteit van de Dyson V8 is 0,54 liter, terwijl de V10 een verhoogde stofcapaciteit van 0,76 liter heeft. Deze toename is te wijten aan het meer gestroomlijnde ontwerp van de V10. Het verschil in ontwerp is ook een factor in hoe de opvangbakken worden geleegd. Om de V8 te legen, moet je de vergrendeling bovenop het vacuüm trekken en het bovenste deel van de cyclonen omhoog schuiven. Hierdoor komt de stofbak vrij en kan het vuil en stof in de afvalbak vallen.

De V10 kiest voor een andere benadering als het gaat om het legen van de vuilnisbak. Het enige wat je hoeft te doen is het vacuüm boven de bak houden, de pal aan de zijkant schuiven en het vuil zal in de bak vallen. De glijdende pal duwt het vuil naar de bovenkant van de bus, zodat je nooit het vuil hoeft op te zuigen dat is opgezogen.

Dyson V8 vs. V10 dust bin canister review
Dyson V8 vs V10 dust bin emptying technique

Dyson V8 vs V10: Filtratiesysteem

De Dyson V8 en de V10 hebben een HEPA-filtratie in de hele machine, wat betekent dat het 99,97% van alle deeltjes kleiner dan 0,3 micron zal opvangen. Dit omvat stof, huidschilfers van huisdieren en zelfs koude- en griepbacteriën. Alle twee de stofzuigers hebben ook een afgesloten filtersysteem, waardoor geen vuil en stof terug de ruimte in kan ontsnappen. Dit is vooral belangrijk als jij of iemand in jouw huis last heeft van allergieën. Veel stofzuigers zullen de allergiesymptomen verergeren omdat ze vuile lucht terug de kamer in vrijgeven. 

De V8 heeft een centraal filter en een HEPA-filter. Deze zijn beide wasbaar en zijn ontworpen om de levensduur van de machine te verlengen. De V10 heeft een enkel HEPA-filter dat ook wasbaar is en de volledige levensduur van het vacuüm zal duren.

Dyson V8 vs V10: Welke moet ik kopen?

Als het erop aankomt, zal de belangrijkste beslissing om de Dyson V8 en V10 te kopen neerkomen op de prijs. Alle twee de draadloze stofzuigers kunnen jouw belangrijkste en enige stofzuiger zijn en zullen jouw huis grondig reinigen.

De Dyson V10 is een goede keuze als je de nieuwste technologie wilt. Je krijgt tot 60 minuten schoonmaaktijd, krachtige zuigkracht en een reeks functies die niet bij de V8 zijn inbegrepen.

De Dyson V8 beschikt niet over de technologie en functies van de V10 en de reinigingstijd is korter. Maar het heeft nog steeds die geweldige Dyson-afzuiging, samen met een hele reeks accessoires en gereedschappen. De V8 is meer dan € 100 goedkoper dan de V10. Dit maakt het een goede keuze als je minder geld aan een goede stofzuiger wilt besteden. Wat ons betreft heeft de Dyson V8 de beste prijs/kwaliteit verhouding.

Deze Dyson V8 vs V10 vergelijking zou je een idee moeten geven welk model je moet kiezen. Welk model je ook kiest, je kunt er zeker van zijn dat je een draadloze stofzuiger krijgt dat aan jouw behoeften voldoet en jouw huis schoon houdt. 

Scroll naar boven
Scroll naar top